Wat is een katalysator?

article28608711Wat is een katalysator?

Al sinds ik me kan herinneren vind ik het interessant hoe auto’s werken. Het is iets wat me interesseert omdat het zo ingewikkeld is en omdat ik ook zelf auto’s heel mooi en boeiend vind. Ik heb bijvoorbeeld mijzelf geleerd wat nu precies de katalysator is. Dat heb ik voor veel andere onderdelen van mijn auto ook gedaan. Toen ik mijn eerste auto kocht was ik er heel blij mee. Het was niet een heel mooie of dure auto dus ik had nog wel eens het idee dat er best wat mee mocht gebeuren. Ik heb bovendien van mijn ouders geleerd dat je eerste auto niet te mooi en duur moet zijn omdat de kans groot is dat je deze eerste auto kapot gaat rijden. Daarom heb ik gekozen voor een simpel, klein voertuigje. Als eerste wilde ik weten waar alle onderdelen zaten. Ik heb gezocht waar de katalysator zit en heb een eigen onderzoekje gedaan naar de mogelijkheden van de auto. De katalysator is lastig te vinden en het is ook niet heel gemakkelijk om te begrijpen waar deze nu precies voor dient. Eigenlijk is een katalysator gewoon een constructie uit de motortechniek die het doel heeft om de uitlaatgassen te reinigen. Het is dus best belangrijk dat je die hebt op je auto. Ook kan je er lastig mee rijden als je die niet hebt. Het is verplicht en daarom is de katalysator ook duur om te vervangen.