Pasjes en kaarten die je altijd in je portemonnee moet hebben

Een dikke portemonnee was altijd een teken van geld. Nu steeds meer transacties digitaal gaan gaat dit niet meer op. Men geeft juist liever de voorkeur aan een dunne portemonnee vanwege het comfort. Toch zijn er naast je legitimatie en pinpas een aantal kaarten die goed van pas kunnen komen. In dit artikel benoemen we enkele.

Ov chipkaart

Essentieel voor het gebruik in het openbaar vervoer. Deze kaart kan je opladen zodat er een bedrag hebt waarmee je kunt reizen of je kunt ervoor kiezen de kaart te koppelen aan je bankaccount zodat het bedrag automatisch wordt afgeschreven. 

De creditcard

Een creditcard is vooral heel handig in het buitenland. Daarnaast kan je er aankopen mee doen die je niet direct hoeft af te rekenen. Zeker wanneer je nog even op je salaris moet wachten kan dit een groot voordeel zijn.

De tankkaart

De tankkaart is weer helemaal terug. Waar deze voorheen slechts gebruikt werd door werknemers met een mooie leasebak hebben nu ook particulieren het voordeel van de kaart door. Deze kaart die gemakkelijk in je portemonnee past komt met tal van voordelen zoals korting aan de pomp, gemakkelijke administratie en de mogelijkheid om uitgesteld te betalen.Een tankkaart aanvragen doe je eenvoudig online. In veel gevallen is deze bovendien gratis. Kijk van te voren wel welke kaart het best past bij jouw wensen. Zo zal niet elke aanbieder pompstations in jouw omgeving hebben of gelden er bij verschillende aanbieders verschillende voorwaarden.