Heeft je auto een wasbeurt nodig? Maak gebruik van een goede auto cleaner

auto cleaner

Wanneer je over een eigen auto beschikt, dan heb je hierbij ook de verantwoordelijkheid om deze goed te onderhouden en dus schoon te maken. Over het algemeen wordt aangeraden om je auto een keer per week te wassen. Bij een niet veelvuldig gebruik van je voertuig zou dit ook wel eens per twee of drie weken kunnen. Feit is dat als je deze belangrijke taak negeert, dat je wagen dan slijtage oploopt en minder goed opvalt bij andere weggebruikers. Voor het wassen van je auto zou je overigens uitstekend auto cleaner kunnen gebruiken. Auto cleaner kun je gebruiken bij alle oppervlakken die met lak zijn behandeld. Hiermee ga je namelijk succesvol krassen, vogelpoep, gebruikssporen, verweerde plekken en doffe lak te lijf. Hieronder lees je hoe je het best met auto cleaner te werk kunt gaan.

auto cleaner

Stappenplan voor een deugdelijk gebruik van auto cleaner

Auto cleaner werkt iets anders dan veel andere schoonmaakmiddelen. Lees daarom voordat je met auto cleaner aan de slag gaat eerst aandachtig dit stappenplan door:

  • Spuit eerst de auto oppervlakkig schoon met water. Doe dit bij voorkeur met een hogedrukspuit.
  • Laat je wagen rustig opdrogen tot deze daadwerkelijk volledig droog is.
  • Wrijf kleine hoeveelheden auto cleaner per keer en smeer uiteindelijk de hele buitenkant van de auto in.
  • Laat het spul voor ongeveer vijf minuten intrekken.
  • Wrijf de ingewreven oppervlakken nu weer uit.
  • Neem een was en geef je auto nog een goede nabehandeling. Zo realiseer je uiteindelijk het beste resultaat.

Goed om te weten is overigens dat je auto cleaner beter niet in vol zonlicht kunt gebruiken. Bovendien is het dus belangrijk dat je de hele auto behandelt, en dus niet alleen de lelijke plekken.