Is overschrijven auto verplicht?

Wanneer je een auto hebt gekocht dien je een paar dingen te regelen. Als eerste moet de overschrijven auto geregeld worden. Daarnaast is een autoverzekering ook verplicht wanneer je hiermee de openbare weg mee opgaat! Deze twee dingen zijn het belangrijkste om als eerste te regelen. 

Als eerste zal je ervoor moeten zorgen dat het voertuig op jouw naam gezet moet worden. Dit kan je doen bij een Kentekenloket wat hier speciaal voor beschikbaar is. De kosten voor een overschrijving bedraagt door het gehele land 10,75 per keer. Je betaalt dus overal hetzelfde bedrag voor de overschrijving. Hierbij heb je een tenaamstellingsbewijs nodig om te overschrijving uit te voeren en natuurlijk jouw legitimatiebewijs.

overschrijven auto

Snel geregeld

Het overschrijven van een auto is binnen een paar tellen geregeld. Je krijgt tijdens het overschrijven vier cijfers. De rest van de tenaamstellingscode zal worden gestuurd naar het adres waar jij op dat moment ingeschreven staat. Deze twee viercijferige codes dien je samen te voegen en goed te bewaren. Mocht jij namelijk ooit jouw voertuig gaan verkopen, dan zal je deze procedure weer opnieuw moeten uitvoeren. Daarnaast is het van belang om het voertuig te verzekeren wanneer je hiermee de openbare weggaat. Zodra jij een verzekering hebt afgesloten mag jij al de weg op met de auto! Je krijgt dan alsnog de benodigde papieren thuisgestuurd.