Kun je nog ergens Kreidler onderdelen kopen?

​kreidler onderdelen

Het vinden van de juiste onderdelen voor een bromfiets is al lastig genoeg. Zeker als je Kreidler onderdelen nodig hebt wordt het lastiger. Kreidler is namelijk een bromfiets merk dat al niet meer bestaat.

Wat is Kreidler?

​kreidler onderdelen

Het brommer merk Kreidler was ooit een van de populairste. Kreidler heeft ongeveer honderd jaar bestaan maar is nu helaas niet meer. Grappig genoeg is het Duitse Kreidler niet begonnen als verkoper van bromfietsen. De eerste vijftig jaar van hun bestaan – sinds 1888 – hielden zij zich voornamelijk bezig met de productie van draden en kabels.

Na de Tweede Wereldoorlog ging Kreidler over op de productie van brommers. Na enkele jaren kwam de Kreidler Florett bromfiets op de markt. Deze werd een groot succes – ook in Nederland. Sterker nog: Kreidler is zo populair geweest dat er nu een museum in Nederland te vinden is waar bijna alle typen Kreidlers die ooit in ons land hebben gereden tentoongesteld worden. 

​kreidler onderdelen

Einde van Kreidler

Helaas hield Kreidler er in de jaren 80 mee op en ging het merk deels op in andere bedrijven. Toch blijft het voor enthousiastelingen een zeer geliefd merk. Er zijn dan ook nog steeds mensen die een Kreidler hebben. Mensen die graag oldtimer brommers verzamelen kunnen ook niet zonder een Kreidler.

Markt voor de Kreidler onderdelen is er dus ook zeker. En ze zijn nog te vinden! Een aantal gespecialiseerde aanbieders kan je hiermee verder helpen. Online is al een hoop te vinden op dit gebied.