Elektrisch rijden? Probeer de echopper

echopper

Wie elektrisch wil rijden is goed bezig. Elektrisch rijden is namelijk vele malen beter voor het milieu. Maar het is ook duur. Is een elektrische auto voor jou nog even niet betaalbaar? Overweeg dan een echopper te kopen. Dit is een mooie middenweg voor je overstapt op volledig elektrisch rijden. 

Ontspannen uitje

Wat is een echopper?

De naam dankt dit bijzondere voertuig aan de choppers. Dat zijn van die grote, lompe motoren die je in de Verenigde Staten vaak ziet. Je kent ze misschien wel als Harley’s. De echopper lijkt qua vormgeving misschien op de Harley maar daar stopt het ook wel met de vergelijking. Een echopper lijkt namelijk op een motor maar is eigenlijk een elektrische brommer of scooter. De echopper is daarmee een verantwoorde keuze. Elektrisch rijden is immers goed voor het milieu. Je moet de echopper natuurlijk wel opladen om ermee te kunnen rijden maar gelukkig kan dat tegenwoordig op steeds meer plekken.

De voordelen van de echopper

In een echopper stop je geen benzine. Dat betekent dat je er ook minder geld aan kwijt bent want brandstof kost veel geld. Voor stroom geldt dat natuurlijk niet. Sterker nog: op de meeste plekken kun je gratis opladen omdat elektrisch rijden door de overheid wordt gestimuleerd. Dat is nog eens voordeel meepakken! 

Verschillende modellen

Hoe hard gaat zo’n echopper?

Een echopper heb je in verschillende modellen en ze gaat niet allemaal even hard. Ze zien er ook niet allemaal hetzelfde uit. De meeste echoppers gaan gemiddeld zo’n 28 kilometer per uur. Harder kan echter ook. Verdiep je altijd even in het soort rijbewijs dat je wellicht nodig hebt.