Onopvallend maar essentieel

Er zijn heel veel bedrijven waar binnenin het magazijn van alles en nog wat verplaatst moet worden. Misschien heb je wel een baantje in de Ikea in het magazijn, of bij de intratuin op de buitenplanten afdeling. In dat geval heb je zeker weten wel een keer op een van deze apparaten gezeten: de palletmovers. Palletmovers zijn kleine karretjes waar vaak maar één persoon op past. Het karretje heeft twee uitstekende staven die bij elkaar opgeteld vaak wel meer dan vijftienhonderd kilogram kunnen dragen. Maar waarvoor heb je precies zo’n palletmover nodig? En hoe komt een bedrijf eigenlijk aan een palletmover?

Waarom een palletmover?

Een palletmover is een essentieel apparaat in veel bedrijven. Een palletmover kan namelijk, zoals de naam het al verraadt, pallets verplaatsen die honderden kilo’s aan goederen op zich gestapeld hebben. Zulke gewichten zijn vrijwel onmogelijk te verplaatsen met enkel manskracht, dus een palletmover maakt het werk in een magazijn van een woon-, tuin- of supermarkten veel makkelijker. Daarnaast bespaart het gebruiken van een palletmover ontzettend veel tijd. Producten stuk voor stuk verplaatsen is mogelijk, maar heel erg tijdrovend. Al helemaal met grote hoeveelheden gebruik je je tijd veel efficiënter als je gebruik maakt van een palletmover, dan wanneer je alles met de hand doen. Daarom heeft ieder bedrijf met een heel groot magazijn, zeker weten een palletmover nodig.

Hoe kom je dan aan een palletmover?

Er zijn meer dan genoeg bedrijven die palletmovers aanbieden. Een daarvan is WEWO techmotion. Dit bedrijf biedt naast een gewone palletmover, ook nog iets anders. WEWO techmotion heeft namelijk palletmovers die rijden op een AGV systeem. Dit is een automatic guided vehicle systeem dat ervoor zorgt dat deze apparaten zonder bestuurder toch hun taken uit kunnen voeren en kunnen rijden. Als een palletmover dus al efficiënt was, is een automatisch gestuurde palletmover al helemaal tijdbesparend!