Gestolen motor

Spyder Wheelz motor

Je bent de trotse eigenaar van een splinternieuwe motor, en er helemaal klaar voor om met je scooter heel het land door te reizen. De motor was duur maar het was het sparen waard. En als kers op de taart heb je ook nog harley davidson bike accessoires gekocht. Het geluk kan niet meer stuk! Alle vrienden vinden de nieuwe aanwinst natuurlijk keigaaf en zijn dolenthousiast. Maar dan… je motor wordt gestolen. Wat moet je nu doen? Hoe zorg je ervoor dat je gloednieuwe motor waar je zo trots op bent snel weer terugkomt? 

Losse onderdelen 

De eerste 24 uur waarna de motor gestolen is, is de terugvind kan het allerhoogst. Dat heeft ermee te maken dat na die tijd veel motoren uit elkaar worden gehaald om de losse onderdelen los te verkopen. De motoren worden meestal dus niet in het geheel doorverkocht. Het kan dus zomaar zo zijn dat je chopper onderdelen jouw gestolen motor terugziet op een tweedehands markt. Het is daarom ook verstandig en belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen. Zo kan er in zo kort mogelijke tijd misschien toch nog jouw motor gevonden worden als die nog niet uit elkaar is gehaald! En als je motor niet gevonden wordt, en je een goede verzekering hebt, dan kan je daarna het verzekeringswerk gaan regelen. Zorg daarom altijd voor een goede verzekering! Dan kan je in ieder geval als je motor gestolen is nieuwe gashendels van choppershop kopen. 

Voorkomen is beter dan genezen 

Maar voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Zorg er daarom altijd voor dat jouw motor goed beveiligd is. Je kan bijvoorbeeld zorgen voor een alarm dat afgaat, maar ook maatregelen zoals: stuursloten, parkeerbeugels, de motor in de berging ook op slot zetten, beschermhoes met een slot en de motor binnen parkeren helpen om een eventuele diefstal te voorkomen. Het is ook verstandig om een track en trace systeem op jouw motor te installeren. Zo kan je altijd zien waar de motor zich bevindt en is die dus ook makkelijk op te sporen als de motor is gestolen. Op deze manier voorkom je misschien wel dat dadelijk jouw gloednieuwe tank bibs kawasaki te koop wordt aangeboden…