Kiezen van een passende baan 

Heb jij altijd al affiniteit gehad met auto’s, motoren of scooters? Dan is het misschien iets voor jou om in een garage te werken. Sleutelen aan auto’s of motors vraagt wel wat technisch inzicht, maar gelukkig bestaan er opleidingen die je daarvoor kunt volgen. Ben je niet technisch aangelegd, maar heb je wel interesse in vervoersmiddelen? Misschien kun je dan voor een baan gaan zoals inkopen en verkopen van auto’s en motoren motor inkopen. Er zijn genoeg werkvelden die jou nodig hebben.

Hoe maak ik een keuze

In Nederland wordt al op een jonge leeftijd van ons gevraagd wat we later als werk willen doen. Het is logisch dat het moeilijk is om een keuze te maken tussen een breed scala aan opleidingen met verschillende banen. Er bestaat een keuzetest welke opleiding het beste bij jou past om te gaan volgen. Op basis van de vragen die in deze test gesteld worden, komen er interesses gekoppeld aan een baan of opleiding uit de test. Dit testresultaat kun je vervolgens meenemen in het maken van je keuze. Een goede tip is om ook eens rond te kijken naar banen die wat minder onbekend zijn, zoals een schoenmaker.

Inspiratie voor een opleiding

Waar vooral veel vraag naar is de personeel in de zorgsector. Hierbij kun je denken aan verpleegkundige, verzorgende in een zorginstelling, ergotherapie of fysiotherapeuten. Vooral bij de eerste twee functies is de nood hoog. Heb je dus hart voor de zorg? Ga je hier dan eens in verdiepen. Ook in de bouw wordt altijd gezocht naar jong leergierige mensen die zich willen doorontwikkelen. Vooral omdat dit soort banen fysiek zwaar zijn schrikt dit mensen af, maar niet getreurd, een sportschool heb je hier nauwelijks bijna niet meer nodig, dus zo slecht is het nog niet. Zijn deze banen toch niks voor jou? dan kun je altijd nog bij het oud vertrouwde baantje als verkoper voor auto’s en motoren motor inkopen aan de slag.