Checklist om je auto zomerklaar te maken

De zomer staat voor de deur en dit is het perfecte moment om jouw Smits Auto weer in vorm te krijgen na maandenlang rondrijden in sneeuw, smeltende sneeuw en ijs. Vink deze taken van je lijst af om je auto de hele zomer klaar te maken voor een soepele vaart:

Schakel over van winterbanden naar all-season- of zomerbanden

Volgens garage Bleiswijk Winterbanden zijn gemaakt van een zachter rubber, zodat ze flexibel blijven bij lagere temperaturen, maar als het weer warmer wordt, slijten ze sneller. Zodra de temperatuur gestaag boven de 7° schommelt, is het tijd om terug te gaan naar uw all-season- of zomerbanden.

Vervang uw wisserbladen

Net als winterbanden zijn winterwisserbladen gemaakt van een ander rubber dan hun zomertegenhangers, dus ze moeten worden vervangen als het weer begint op te warmen. Zelfs als uw wisserbladen niet specifiek voor de winter zijn, moet u ze inspecteren en vervangen als ze de klus niet meer klaren.

Test uw airco

Rondrijden in een auto zonder airconditioning op een warme dag is niet alleen oncomfortabel, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Test uw airconditioning en zorg ervoor dat deze goed werkt voordat het weer te warm wordt. Als u vreemde geluiden hoort of vermoedt dat de lucht die uit uw ventilatieopeningen komt warmer is dan zou moeten, laat het systeem dan nakijken door een professional.

Controleer uw remmen

Remmen kunnen in de wintermaanden behoorlijk slijten, wanneer het verkeer veel meer stop-and-go is dan in de zomer. Overweeg om uw remmen te laten inspecteren wanneer u uw winterbanden verwijdert. Houd uw koelvloeistof koel. Controleer uw koelvloeistofpeil en zorg ervoor dat het mengsel van chemicaliën correct is. U kunt dit zelf doen met een koelvloeistoftester van uw plaatselijke auto-onderdelenwinkel of u kunt het laten controleren door een professional.

Laat de olie verversen

 Als u toe bent aan een olieverversing, overweeg dan om dit te laten doen wanneer u uw winterbanden heeft verwijderd om uzelf later een reis te besparen.