Café racer

Bekijk caferacer onderdelen online. Bij het bedrijf kun je terecht voor een BMW K100 maar ook voor eenvoudige onderdelen zoals een knipperlicht motor. Daarnaast kun je er zelfs een BMW R100 Café racer kopen. Vaststaat, de caféracer heeft liefhebbers. Terwijl de één juist een overcomplete motor wil, wil de andere een gestripte motor waar geen boutje teveel aanzit oftewel, een caféracer.

Het idee is al oud

Het fenomeen caféracer is al erg oud. Tientallen jaren geleden haalden liefhebbers zoveel mogelijk onderdelen van een motor af. Als voorbeeld de rechter spiegel, deze is onnodig en zat er in feite alleen om het aanzien symmetrisch te maken. Aangezien de linkerspiegel verplicht is, werd er gekozen voor een kleine maat. Het voorspatbord was meestal ook de groot, dat moest ingekort worden, en zo werd de motor uitgekleed tot het punt dat de berijder net geen boete kreeg omdat er teveel ontbrak. Dan nog de kleur van een café racer. Lang was er geen andere kleur dan mat zwart. Dat verdween weer, om terug te keren naar de kleur waar een caféracer in behoorde te zijn. Een caféracer zag je niet, een echte caféracer was een monster die je hoorde brullen met in feite de camouflagekleur mat zwart.

Duitse degelijkheid binnen de wettelijke normen

Kiezen voor een caféracer van de specialisten kan ook de keuze voor BMW zijn. Van oorsprong was de cardan aangedreven motor de toerfiets bij uitstek die doordeweeks trouw dienst deed met woon/werkverkeer. Een motor met een ton op de teller was versleten en moest voor revisie, een BMW was dan net ingereden. Het is mooi dat nu de unieke mix van degelijkheid en kwaliteit tezamen met hip te verkrijgen is. Bekijk op de site de BMW caféracers. Misschien staat er een R-versie met de bekende twee cilinder boxermotor? Mogelijk een K75 die makkelijk te handelen is, bijvoorbeeld tijdens een stadsrit? Je kan natuurlijk een beest van een BMW K100 café racer aantreffen? Dat is toch de motorfiets die zich op alle fronten bewezen heeft.

Vlak de Japanners niet uit

Als het om stijlvolle motoren gaat, gaat het al snel om Europese of Amerikaanse motoren. Terwijl op het circuit al decennialang de strijd tussen de vier Japanse merken gaat. Maar die motoren zijn de tegenhanger van een café racer, het is een boel plastic terwijl je door een motor heen moet kunnen kijken. Hoe zal een Japanse motor zijn zonder al dat plastic en al het andere overbodige? Op de site van de caferacerwebshop kun je het bekijken. Stijlvol en als basis Japanse makelij kan makkelijk samen gaan. De kans is groot dat de motor enkele PK’s meer heeft, want daarin zijn de Japanners immers super. Snel komt het koppel erin en dat houdt niet op, het vermogen gaat door tot hoog in de toeren. Als dat plastic er maar af is zodat het een echte caféracer is, de motor die nog net compleet genoeg is om geen boete te krijgen. Bekijk in ieder geval een site van de caferacerwebshop. Bekijk de motoren en de accessoires zoals de knipperlicht motor. Bekijk de caferacer onderdelen online, en de BMW K100. Als je besluit tot caferacer kopen, dan heb jij die blitse motor waarmee je voor de dag kan komen.