Zakelijk een auto leasen biedt verschillende voordelen

Auto van de zaak

Voor ondernemers kan zakelijk een auto leasen verschillende voordelen bieden, in vergelijking met het kopen van bedrijfswagens. In dit artikel zetten we de verschillende voordelen van het leasen van een bedrijfsauto voor je op een rijtje. Zo kun je een weloverwogen keuze maken, als je van plan bent om een nieuwe auto voor je bedrijf te kopen! Heb jij momenteel al een geschikte bedrijfsauto op het oog? Houd er rekening mee dat het leasen van auto’s in verschillende vormen aangeboden wordt. Operational lease verschilt bijvoorbeeld sterk van financial lease.

Zakelijk auto leasen

Geen grote investering bij zakelijk een auto leasen

Een van de voornaamste voordelen van zakelijk een auto leasen is het feit dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen. Het geld wat je hierdoor in kas houdt, kun je gebruiken om te investeren in nieuwe productiemethodes, het opzetten van marketingcampagnes, enzovoorts. Op deze manier vergroot je de omzet van je organisatie! Een nadeel aan het leasen van een bedrijfsauto kan zijn, dat de auto nooit tot de eigendommen van je organisatie zal behoren. Let wel, dit geldt alleen voor een operational leaseconstructie. Bij financial lease wordt de auto maandelijks voor een klein deel onderdeel van de bezittingen van je organisatie.

Berekenen

Keuze tussen een nieuwe auto of een occasion

De keuze tussen financial- en operational lease is niet de enige die je moet maken, wanneer je voor zakelijk een auto leasen kiest. Denk bijvoorbeeld ook aan de keuze tussen een nieuwe of gebruikte bedrijfswagen. Door voor een occasion te kiezen zullen je maandlasten aanzienlijk lager uitvallen. Dit maakt het mogelijk om een groter deel van je budget in marketing te investering, nieuwe medewerkers aan te nemen, enzovoorts. Een occasion is vaak nog steeds van een goede kwaliteit. Daarbij ben je bij het leasen van een auto niet zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan de auto. Dit wordt door de leasemaatschappij gedaan.