Waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een bedrijfswagen

Een bedrijfswagen kopen is voor ondernemers een grote stap, want het is natuurlijk een grote uitgave. Zeker wanneer je voor de eerste keer een bedrijfswagen koopt, weet je nog niet precies waar je bij de aankoop allemaal rekening mee moet houden. In dit blog lees je tips voor de aanschaf van een bedrijfsauto, zodat je je geld op een wijze manier uitgeeft. 

Hoe groot moet ie zijn?

Je moet natuurlijk de juiste grootte bedrijfsauto kopen. Wanneer je een te kleine auto koopt, kan het zo zijn dat niet al het benodigde materiaal voor de klus in de auto past. Wanneer je echter een té grote auto koopt, rij je de hele tijd met een onnodig lege laadruimte. Probeer hier dus de juiste afweging in te maken. Hoe groot de auto moet zijn, is natuurlijk afhankelijk van wat voor bedrijf je bent. Een freelance fotograaf zal bijvoorbeeld waarschijnlijk een kleiner busje nodig hebben dat een glaszetter die enorme glasplaten zet. 

Nieuw of occasion?

Koop je een nieuwe bedrijfswagen of ga je voor tweedehands? Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Zo zijn tweedehands bedrijfswagens meestal goedkoper, ook omdat er minder op wordt afgeschreven. Aan een nieuwe auto heb je echter minder onderhoud en ze zijn vaak zuiniger, wat op de lange termijn in de kosten scheelt. Zeker als je van plan bent veel kilometers te maken in je bedrijfsauto, is het verstandiger een nieuw exemplaar aan te schaffen. Kijk dus goed wat het beste bij jouw bedrijf en situatie past.

Laat je bedrijfswagen inrichten

Heb je dé perfecte bedrijfsauto gevonden? Perfect merk, perfecte kleur en perfecte prijs? Ga ervoor! Maar om je perfecte bedrijfswagen nóg perfecter te maken, laat je je bedrijfswagen inrichten. Zo benut je de ruimte veel efficiënter en het oogt je bedrijfswagen ook gelijk stuk professioneler.