Vijf redenen om voor lease overname te kiezen

Twijfel je over een nieuwe auto, en of private lease overnemen wat voor jou is? Wanneer je kiest voor private lease overnemen, profiteer je van diverse voordelen. Denk hierbij aan een kortere looptijd van het leasecontract, de daardoor lagere kosten en de snelle beschikbaarheid, maar ook de financiële bonussen. Onderstaand worden deze voordelen nader toegelicht.

Kortere looptijd

De meeste leasecontracten lopen zo’n 48 maanden om het maandtarief laag te houden, maar over het algemeen willen we liever voor een kortere periode leasen. Je leasecontract loopt bij private lease overname een stuk korter, doordat de eerste maanden ervan al zijn verstreken. Wanneer een lease auto wordt aangeboden, heeft de voorgaande gebruiker al van enkele maanden van het contract gebruik gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je niet aan een lang en volledig leasecontract van bijvoorbeeld vijf jaar vastzit, maar slechts van een fractie daarvan.

Lager leasebedrag

Hoe langer het leasecontract loopt dat je afneemt, des te lager de maandelijkse kosten ervan worden. Het is net als met een telefoonabonnement; voor een éénjarig contract betaal je meer als voor een tweejarig contract, omdat je dezelfde aanschafkosten moet aflossen gedurende een kortere periode. wanneer je bijvoorbeeld een leasecontract overneemt voor enkel de resteren 24 maanden, kan dit een fors bedrag schelen per maand. Dit kan het dus zomaar mogelijk maken dat u rijdt in een nieuwe auto tegen een prijs die u normaliter nooit zou betalen bij een nieuw af te sluiten leasecontract.

Snelle beschikbaarheid

Stel je voor dat er een werknemer in dienst komt die geen auto uit het bestaande wagenpark kan krijgen. In zo’n situatie kan het wel maanden duren voordat een nieuw bestelde leaseauto beschikbaar is. Bij private lease overname is de auto echter op korte termijn al beschikbaar, vaak binnen enkele weken al. Dit omdat wanneer de auto beschikbaar wordt gesteld, de oude eigenaar van het leasecontract vaak gegronde redenen heeft om zijn auto van de hand te doen. Bijvoorbeeld omdat hij een grotere auto nodig heeft in verband met gezinsuitbreiding, of omdat hij gaat emigreren naar een ander land.

Overnamebonus

Een laatste voordeel zijn de mogelijke overname bonussen, die duizenden euro’s kunnen bedragen. Wanneer er geen bonus geboden worden, kunt u hier natuurlijk altijd over proberen te onderhandelen bij het lease auto overnemen.