Verschillende manieren om een auto te financieren

Geld.nl

Wil je een nieuwe auto maar heb je eigenlijk het geld nog niet? Dan zijn er een aantal opties. Je kunt een tijd sparen en dit geld gebruiken voor de aankoop. Je kunt ook eens een kijkje nemen op geld.nl om te zien wat de andere opties zijn. Sparen is namelijk niet de enige manier om die auto snel in huis te krijgen.

Steeds meer mensen leasen

Er zijn een heleboel manieren om aan geld te komen voor een nieuwe auto. Dat wil zeggen: er zijn verschillende leenvormen. Een vorm die op dit moment erg populair is blijkt de private lease te zijn. Met private lease rijd je als particulier een nieuwe auto tegen een vast maandbedrag zonder dat deze van jou is. Behalve de brandstof zijn alle kosten die je aan een auto kunt hebben inbegrepen. De periode bepaal je zelf, je kunt vaak kiezen uit een looptijd van 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. In die kosten zitten dan ook verzekeringen, onderhoud en meer bijkomende kosten. Je betaalt zelf alleen de brandstof. Dit is een fijne manier om snel in die mooie auto te rijden ook als je het geld nog niet hebt. Wel moet je dan kritisch kijken naar de voorwaarden en de hoogte van zo’n maandbedrag. 

geld

Je eigen lening

Je kunt ook een nieuwe auto kopen door middel van een persoonlijke lening. Dit is een bedrag dat je leent van een bank of ander bedrijf dat je over een afgesproken periode terug moet betalen. Je krijgt het bedrag vaak gewoon op je rekening gestort. 

financieel