Speaker upgrade met speakerring

speakerring

Geen enkele car audio installatie is echt compleet zonder een goede speakerring. Luidsprekerringen dichten jouw luidsprekers af tegen de deuren van de auto en zorgen ervoor dat er minder stof en vuil door het interieur wordt geslingerd. Deze zijn echter niet ideaal als je de stereo-installatie van je auto wilt gebruiken via het CarPlay-protocol.

De meest gebruikelijke oplossing voor dit probleem is het vervangen van het autoradio systeem, maar dit kan erg duur zijn en afhankelijk van de leeftijd van jouw auto en de onderdelen is het mogelijk dat jij dit niet kunt doen.

speakerring

De klassieke luidspreker

Auto Luidsprekers worden beter naarmate ze ouder worden, maar ze worden niet veel beter dan andere.  Ze zorgen echter wel voor geweldige muziek die de ruimte in een auto kan vullen. En aangezien car audio systemen meestal flexibeler en goedkoper zijn, zou het geen slecht idee zijn om autoluidsprekers uit te proberen en te ervaren alvorens te investeren in een gloednieuwe car audio setup.

Daarom is het kopen van een set autoluidsprekers is een heel goed idee als je wilt de geluidskwaliteit van auto stereo-installatie te upgraden, maar je niet wilt een fortuin uitgeven. 

Twee soorten

Auto Luidsprekers zijn meestal gemaakt van kunststof en hout en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, afhankelijk van de auto die jij bezit. Ze worden meestal gevoed door ingebouwde batterijen of door USB-opladen. Je kunt ze vinden in twee basisopstellingen die we hier bespreken:

Statisch auto luidsprekerontwerp waarbij een batterij aan een handvat is bevestigd en de luidspreker is aangesloten op een draaischakelaar om naar muziek te luisteren en het afspelen op de stereo-installatie van jouw auto te regelen.

Autostereo met permanente (draagbare) luidspreker docks waarbij de batterij en draaischakelaars zijn verbonden met de luidspreker pods en de luidspreker is aangesloten op een aparte volumeknop.