Private shortlease: wat houdt het in?

Private shortlease

Je hebt vast wel eens gehoord van een auto leasen. Tegenwoordig hoor je steeds vaker ook de term private shortlease vallen. Weet jij – net als vele anderen – niet zo goed wat het inhoudt? Hier lees je wat private shortlease betekent.

Wat betekent lease?

Private shortlease

Wanneer je een auto gaat leasen in plaats van huren of kopen, dan sluit je eigenlijk een krediet af. Je kunt de auto direct in gebruik nemen, maar het is niet meteen compleet jouw eigendom. Men noemt lease daarom ook wel huurkoop. Maandelijks betaal je een bedrag (leasetermijn) aan de leasemaatschappij voor het gebruik van het bedrijfsmiddel. Afhankelijk van de leasevorm word je direct eigenaar van het object. Of je bepaalt dit aan het einde van de leaseperiode.

Private shortlease of kopen?

Wanneer je denkt aan een auto leasen, denk je wellicht aan auto’s gefinancierd door werkgevers. Dat is niet gek: doorgaans gebruiken werkgevers verschillende leasevormen om hun medewerkers van vervoer te voorzien. Je kunt echter ook als privépersoon kiezen voor private shortlease. 

Private shortlease

Het voordeel van private shortlease is dat je niet langer vastzit aan de leaseovereenkomst dan je zelf wil. Je kunt al een shortlease afsluiten voor een aantal maanden. Maar private shortlease heeft nog meer voordelen. In sommige gevallen zorgt private shortlease niet voor een vermelding bij het BKR. Dan heeft jouw kredietovereenkomst dus geen invloed op je mogelijkheid tot andere kredieten afsluiten.