Opzoek naar een nieuwe tweedehands auto?

Is je huidige auto toe aan vernieuwing of ben je op zoek naar je eerste auto? Er zijn verschillende manieren om een auto te kopen. Allereerst moet je de keuze maken tussen een nieuwe of een tweedehands auto en je kunt er ook nog voor kiezen om een auto te leasen. Vervolgens heb je nog de keuze om je auto te kopen bij een autodealer, een autohandelaar of bij een particuliere verkoper. Uiteraard kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zelf een auto te importeren uit Duitsland. Een hoop keuzes dus! In dit artikel geef ik je graag een aantal tips om het kopen van een tweedehands auto wat gemakkelijker te maken.

Verschillende manieren om een tweedehands auto te kopen

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al aangaf, zijn er verschillende aanbieders van tweedehands auto’s. Allereerst kun je ervoor kiezen om langs een autodealer te gaan. Dealers staan er echter wel om bekend dat zij duurder zijn dan autohandelaren of particuliere verkopers. Als je ervoor kiest om je tweedehands auto te kopen bij een autohandelaar ben je vaak een stuk goedkoper uit. Daarnaast is er vaak sprake van onderhandelingsruimte, zodat je de auto eventueel voor een nog lager bedrag kunt kopen. Tenslotte kun je er ook nog voor kiezen om een tweedehands auto te kopen bij een particuliere handelaar. Dit is de minst betrouwbare optie, maar over het algemeen wel de meest goedkope.

Schakel de hulp in van een expert

Als je ervoor kiest om zelf een auto te importeren uit het buitenland, bijvoorbeeld uit Duitsland, dan is het verstandig om de hulp in te schakelen van een gespecialiseerd bedrijf, zoals Automotiveimport. Automotiveimport heeft een hoop ervaring en expertise als het gaat om auto’s importeren en zij kunnen je helpen om de aankoop zo soepel mogelijk te laten verlopen en zij kunnen u helpen met zaken als BPM berekenen. BPM is een speciale belasting die geldt voor personenauto’s, bestelauto’s en motoren.