Met de trein naar Frankrijk

Young woman looking on the Eiffel tower through the train window in Paris. Image focused on the background

Wil je met de trein naar Frankrijk? Frankrijk staat bekend als eerste land binnen Europa, waar hogesnelheidstreinen ging rijden. Het voordeel van met de trein naar Frankrijk is toch wel de snelheid. Aangezien Frankrijk een groot land is het net iets te lang met de auto, maar ook te kort met het vliegtuig. Daarnaast stoot het vliegtuig te veel CO2 uitstoot uit. Met de trein naar Frankrijk is dus naast de snelste, maar ook de meest duurzame optie.

Je ziet dat niet alleen toeristen besluiten om met de trein naar Frankrijk te reizen, maar ook de Fransen zelf. Dit gebeurt vooral met de TGV. De voornaamste reden om met de trein naar Frankrijk en door Frankrijk te reizen, is de snelheid. Maar ook duurzaamheid mag niet ontbreken als reden. In Frankrijk wordt bijna alle stroom doormiddel van waterkracht of kernenergie opgewekt.

Hoe veel CO-2 uitstoot als je met de trein naar Frankrijk reist?

Op wandelen en fietsen na, is reizen met de trein de meest milieuvriendelijke manier. Je stoot met het reizen met de trein tot wel 75% minder CO-2 uit in vergelijking met een vliegreis. De CO-2 uitstoot met de trein scheelt ongeveer 66% in vergelijking met de auto.

Als je besluit om met de trein naar Frankrijk te gaan, hoef je niet bang te zijn dat je bepaalde plaatsen niet kan bereiken. Met het Franse spoorwegnet kan je namelijk bijna op elke plek komen.

Met de trein naar Frankrijk en de voordelen hiervan ervaren? Je komt allereerst relaxed aan in het hartje centrum van je bestemming, je hoeft geen rekening te houden met parkeerproblemen, kan bellen en internetten tijdens je reis, hoeft geen bagage in te checken en bij te betalen. Daarnaast is het zitten in de trein ook comfortabeler: de plekken zijn ruimer waardoor je meer beenruimte hebt. Genoeg redenen om met de trein naar Frankrijk uit te proberen en zelf te ervaren via Sustainaway!