Kartonnen dozen ontwerpen: 3 tips

Kartonnen dozen

Wil je kartonnen dozen ontwerpen voor het verzenden van jouw producten? Dat kan een goede manier zijn om meer naamsbekendheid te krijgen en het komt professioneel over op je klanten. Maar waar moet je aan denken bij het ontwerpen van kartonnen dozen? In dit artikel geven wij je drie tips.

Tip 1: Kies het juiste formaat

Het is ideaal als je verschillende formaten dozen kunt bestellen, zodat je steeds je producten in een het juiste formaat doos kunt verzenden. Dit is echter ook een hele investering en wellicht heb je hier het geld nog niet voor. Denk dan goed na over het formaat dozen dat je gaat bestellen. Zorg ervoor dat al je producten hier goed inpassen.

Heb je producten in veel verschillende formaten? Dan kun je het beste twee of drie verschillende formaten dozen bestellen.

Kartonnen dozen

Tip 2: Maak het ontwerp met Canva

Soms biedt de drukker een handige online tool aan waarmee je de doos kunt ontwerpen. Dit is echter niet altijd het geval. Soms zul je zelf een bestand met het ontwerp moeten uploaden. Je kunt dit dan zelf eenvoudig ontwerpen met de online tool Canva. Houd hierbij wel rekening met de formaten en de aanleverspecificaties van de drukker.

Tip 3: Kies voor een makkelijke vouwtechniek

Je wilt natuurlijk niet veel tijd moeten besteden aan het vouwen van de dozen. Zorg er daarom voor dat je kiest voor kartonnen dozen met een makkelijke vouwtechniek. Deze dozen heb je dan zo in elkaar gezet en dit scheelt je veel tijd.