Je trekkerrijbewijs halen doe je bij Kees de Vaan Opleidingen

rijles

Je trekkerrijbewijs halen is tegenwoordig verplicht als je met een tractor of een land- of bosbouwtrekker de weg op wilt of dit in het kader van je werk of opleiding de weg op moet. Dit geldt ook voor een MMBS, en motorvoertuig met beperkt snelheid. Kees de Vaan Opleidingen helpt je op professionele en plezierige wijze snel aan dit trekker rijbewijs. Kees de Vaan Opleidingen maakt daarbij gebruik van twee trekkers van het type John Deere 6110.

Vanwege een toename van het aantal ongelukken met trekkers en landbouwvoertuigen is het tegenwoordig verplicht om over en trekker rijbewijs te beschikken. Door het volgen van een opleiding bij Kees de Vaan Opleidingen leer je om op buitengewoon veilige en gecontroleerde wijze tractoren en andere landbouwvoertuigen te besturen en te beheersen. Als je je trekker rijbewijs wilt halen, dan kun je eventueel in aanmerking te komen voor een subsidie als tegemoetkoming in de kosten. Deze subsidie geldt als je een opleiding volgt in de grond-, infra- of de groene sector.

Trekkerrijbewijs halen

Je trekkerrijbewijs halen en subsidie aanvragen

Het loont dus zeker de moeite om te infomeren naar die subsidie, die kan oplopen tot een bedrag van liefst 700 euro. Behalve het informeren naar die subsidie, is het ook zaak om via mijn.cbr.nl op korte termijn een gezondheidsverklaring aan te vragen. Nadat je hebt ingelogd met behulp van je DigiD kun je die verklaring invullen. Het CBR gaat je verklaring vervolgens beoordelen en pas daarna kan examen aangevraagd worden. Tenslotte: als je op de gezondheidsverklaring een vraag met ‘ja’ moet beantwoorden, neem dan contact met ons op voor je verder gaat. Vul je namelijk ‘ja’ in, dan kan het langer duren voor je daadwerkelijk het examen af mag leggen.

Rijschool