Je auto naar de sloperij
Veel mensen die hun auto naar de sloop moeten brengen hebben vaak de vraag hoe zo een sloopbedrijf te werk gaat. Ze willen natuurlijk graag weten wat er met hun auto gebeurd waar ze zo lang hebben in gereden. En waarom moet een auto naar de sloperij. Wat zijn de oorzaken en hoe komt een auto daar terecht. Wij gaan je van alles over dit uitleggen in deze kleine blog. Over hoe een sloperij te werk gaat en hoe een auto daar beland. Dus als je graag deze informatie wil hebben lees dan vooral verder.
Waarom moet je auto naar de sloperij
Je hebt meerdere redenen waarom je auto naar een sloperij moet. Een van de redenen die het vaakste voorkomt is dat de auto heel erg oud is. Wat wij hiermee bedoelen is dat de auto zoveel rij jaren heeft gehad dat de auto het begeeft. Dit is niet heel erg, maar het is wel vervelend als het plotseling gebeurd. Je moet hem dan erna namelijk naar de sloperij brengen. Een andere reden is total loss. Als je auto total loss is, betekent dat bijna altijd dat je een ongeluk gehad hebt. In de vorm van total loss heb je nog twee verschillende. Je hebt economisch total loss dat betekent dat je vaak nog in de auto kan rijden. Maar om de auto te laten repareren is zonde. Je loopt dan namelijk verlies omdat de dagwaarde van de auto lager is dan de reparatiekosten. Het is dan vaak handiger om de auto naar een sloperij te brengen. Als tweede heb je nog technisch total loss. Dit betekent dat de auto helemaal stuk is en in kreukels ligt. Je kan zeker niet meer in die auto rijden en hij kan ook niet gemaakt worden. Ook hierbij is het de beste optie om je auto naar de sloperij te brengen.
Hoe gaat een sloperij te werk
Als je auto aankomt bij de sloperij gaan ze de auto eerst wegen. Dit doen ze om te kijken om te zien hoe hoog de vergoeding is. Daarna demonteren ze de hele auto. Dit houd in dat ze de auto helemaal uit elkaar halen. Nadat ze dat hebben gedaan gaan ze kijken welke onderdelen er gebruikt kunnen worden voor de tweedehands verkoop. Daarna halen ze de onderdelen eruit die gerecycled kunnen worden. Als dit alles is gedaan blijft er vaak wat over. Alles wat over blijft wordt weggegooid.