Heb je een laadpaal thuis nodig?

Nu er steeds meer gereden wordt, neemt ook de behoefte aan elektrische laadpalen toe. Helaas gaat de groei van het aantal elektrische auto’s dan ook sneller dan de groei van het aantal laadpalen. Hierom kan het juist fijn zijn om een eigen laadpaal thuis te hebben. Dan is die volle accu gegarandeerd en hoef je als gebruiker niet af te wachten tot er een plek in de straat vrijkomt waar de auto opgeladen kan worden, of helemaal naar een oplaadpunt te rijden zodat de auto opgeladen kan worden.

Laadpaal Langs de Weg

Langs de snelweg de auto opladen kan een uitkomst zijn voor bestuurders die lang onderweg zijn. Na een tijdje is die accu op en moet de auto toch opgeladen worden. Inmiddels hebben veel tankstations ook een elektronische oplaadpunt. Ook zijn er genoeg plekken langs de weg waar snel opladen een mogelijkheid is en je als bestuurder binnen een half uur wegrijdt met een volle accu. Deze laadpalen zijn al snel een paar euro’s duurder dan thuis laden waardoor het vaak toch echt alleen wordt gebruikt uit noodzaak. Langs de weg laden is al snel duurder dan benzine tanken. Een laadpaal thuis is dan ook zeker voordeliger. Bij Soolutions zijn er dan ook verschillende opties om thuis een laadpaal te plaatsen en zo hoogoplopende kosten te voorkomen.

Publieke Laadpaal

Dat de toename van het aantal laadpalen langzamer gaat dan de elektrische voertuigen, betekend niet dat het helemaal niet gaat. De meeste gemeenten hebben er inmiddels een streven van gemaakt om zoveel mogelijk laadpalen beschikbaar te stellen op publieke plekken. Als ze er niet zijn op een plek waar behoefte is aan laadpalen, kunnen elektrische rijders officieel een verzoek indienen bij de gemeente die er op hun beurt weer voor zorgt. Ook bieden steeds meer werkgevers elektrische parkeergelegenheden voor werknemers die elektrisch rijden. Het nadeel aan publieke laadpalen is dat je als bestuurder dan wel heel erg afhankelijk wordt van de beschikbaarheid van die palen. Zo kan het dus voorkomen dat alle palen bezet zijn en het niet mogelijk is om de accu van de auto op te laden. In sommige gevallen hebben bestuurders geen andere opties, maar als het kan is een laadpaal thuis echt een aanrader.