Elektrische auto leasen

Een elektrische auto kopen, je zit eraan te denken maar je bent niet zeker van je restwaarde. En wat ook nog eens bij komt kijken is dat het natuurlijk geen goedkope investering is. Alle fabrikanten hebben al elektrische voertuigen te koop, of ze zitten wel in de pijplijn. Want we kunnen er niet omheen, de elektrische auto wordt de toekomst. Het probleem is dat de beste elektrische auto een Tesla is, en Tesla’s zijn over het algemeen niet heel goedkoop. 

Restwaarde niet zeker

De ontwikkelingen op het gebied van elektrische auto’s gaat zo hard dat het wellicht nu niet helemaal het juiste moment is om een elektrische auto te kopen.  De kosten voor reparatie en onderhoud voor een elektrische auto zijn redelijk beperkt vergelijken met een benzineauto. Maar de aanschafprijs van een elektrische auto ligt een stuk hoger, en het is niet zeker of dat gecompenseerd wordt met de restwaarde. Je weet namelijk niet wat de restwaarde van je auto gaat zijn, een oplossing hiervoor kan private lease zijn. Al moet je wel goed je private lease vergelijken bij verschillende maatschappijen, want daar zit ook weer veel verschil in. Of je nou een renault private lease wilt vergelijken of een audi private lease, alle opties goed naast elkaar neerleggen is erg belangrijk.

Autopilot 

Een van de redenen dat het niet zeker wat de restwaarde gaat zijn is de autopilot oftewel de zelfrijdende functie. Waarom is dit zo belangrijk vraag je je misschien wel af? Nou het is zo dat je een auto koopt met de oog op het toekomst en het wijst erop uit dat auto’s zelf gaan rijden, sterker nog dat kunnen ze al. Omdat de autopilot nog niet perfect is moet de bestuurder de handen nog altijd aan het stuur houden en is zelf verantwoordelijk voor zijn acties. De fabrikant die de beste autopilot uit gaat rollen wint de markt, en Tesla maakt een hele grote kans. Omdat autopilot gebaseerd is op machine learning technologie (AI). En AI wordt getraind door middel van data input. 

Tesla heeft de grootste vloot elektrische auto’s in de wereld die allemaal sensoren hebben en de AI aan het trainen zijn om zelfrijdende auto’s perfect te laten rijden. Op een gegeven moment hoeft er dan nog alleen een software update gemaakt te worden, en dan hebben alle modellen die nu verkocht worden ook die functies.