Een eigen camper aanschaffen? Zorg voor een goede verzekering

Camperverzekering

Met een camper op vakantie gaan is volgens veel mensen een van de mooiste dingen die er zijn. De vrijheid en zelfstandigheid die je met een camper ervaart zijn simpelweg bijna niet te evenaren. Nu mag een camper dus wel veel voordelen bieden, helaas moet wel vastgesteld worden dat campers prijzige voertuigen zijn. De prijzen kunnen soms zelfs vergelijkbaar zijn met die van woningen. Dat je een goede camperverzekering nodig hebt staat dan ook buiten kijf. Sowieso is elke campereigenaar al verplicht om een WA-verzekering over het camperbezit af te sluiten. Materiële schade die je aan een ander toebrengt is daarmee alvast gedekt. Verstandig is echter om een camperverzekering te nemen die nog iets meer biedt. Hieronder lees je over twee aspecten waarvan het verstandig is om deze mee te nemen als je je camper gaat verzekeren.

verzekering

Vervangende camper bij pech

Wat met een normale auto kan gebeuren, kan dus ook met een camper: je kunt altijd een keer met motorpech langs de kant van de weg komen te staan. Op dat moment kun je dus geen gebruik maken van je voertuig, maar ook niet of nauwelijks van het woongedeelte ervan. Uiteraard is dat geen fijne situatie; iets waar je dus maar beter op voorbereid kunt zijn. Dit kun je doen door je camperverzekering uit te breiden en wel zodanig dat je tijdelijk een vervangende camper geboden wordt voor de periode waarin je eigen camper weggebracht en gerepareerd moet worden.

Repatriëring

Als je met je camper een lange reis maakt kan er onderweg van alles gebeuren. Een van de mindere dingen die kunnen gebeuren is dat je als bestuurder ziek wordt en niet in staat bent naar huis te rijden. Je camper op het vakantieadres laten staan is natuurlijk ook geen optie. Daarom is het slim om een georganiseerde repatriëring in je verzekering op te nemen.