Breid de verzekering verder uit

Green Kia Picanto compact city car side view.

Uiteraard kun je de basisverzekering naar believen verder uitbreiden. Dit kan bijvoorbeeld met een inzittendenverzekering. Je krijgt dan een vast bedrag uitgekeerd als de inzittenden en de chauffeur als gevolg van een ongeval blijvend invalide raken. Dat geldt ook bij overlijden. Het is ook verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je auto kan zomaar inzet worden van een conflict naar aanleiding van een ongeluk. Het is dan goed dat je juridische hulp krijgt en die heb je met de rechtsbijstandverzekering.

Hoe langer schadevrij, hoe lager de premie is

Veel mensen die hun auto verzekeren zoeken een goedkope autoverzekering. We blijven Nederlanders en dus zuinig. Nou is het zo dat de premies die je moet betalen sterk kunnen verschillen. Ook als je dezelfde auto hebt. Zo spelen het aantal jaren dat je zonder schades rijdt een rol in de hoogte van de premie. Een goedkope autoverzekering? Zorg dan dat je schadevrij rijdt. Want hoe langer schadevrij, hoe goedkoper de premie. Het gewicht van de auto speelt ook een rol. Dit in de overtuiging dat met een zware auto meer schade aangericht kan worden. Meer dan ooit speelt ook de regio waar je woont een rol. Het is bekend dat je in de drukke stad meer aan premie betaalt dan op het platteland. Er wordt steeds meer specifiek gekeken naar de plek waar je woont. Is dat bijvoorbeeld een plaats waar veel auto’s gestolen worden, dan kan dit zomaar een hogere premie betekenen. Daardoor kunnen de verschillen groot zijn. Ga je dus verhuizen, check dan altijd even de autoverzekering.

Leeftijd speelt een belangrijke rol

Ook de leeftijd speelt een rol in de hoogte van de premie. Ben je beginnend bestuurder, dan is een goedkope autoverzekering vaak niet aan de orde. Sterker, dan betaal je vaak de hoofdprijs. Niet voor niets kiezen veel beginnende chauffeurs ervoor om de verzekering van de auto aan de ouders te laten. Dat scheelt ze erg veel geld. Ook oudere mensen betalen relatief meer premie. In beide gevallen acht men de kans op schade groter. En statistisch gezien hebben verzekeraars het wat dat betreft ook bij het juiste eind. Hoe vervelend het ook is voor de jongste en de oudste bestuurders, de redenering klopt wel. 

Overstappen kan tot 31 december, 00.00 uur

Het is niet altijd goed alleen een goedkope autoverzekering te zoeken. Het is veel belangrijker een goedkope autoverzekering met een goede dekking kiezen. Een verzekering ook met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Een goedkope autoverzekering is leuk, maar je moet wel iets aan je verzekering hebben mocht je schade hebben. Op jacht naar een goedkope autoverzekering gaan heel veel mensen in de laatste maanden van het jaar de autoverzekering vergelijken. Dit omdat overstappen tegenwoordig gemakkelijk is. Zeker in de decembermaand is overstappen naar een andere verzekeraar aan de orde van de dag. Overstappen kan overigens tot 31 december, 00.00 uur. Overstappen is erg eenvoudig. Je wordt volledig ontzorgd, Zelfs de afmelding bij je huidige verzekeraar hoef je zelf niet te doen als je overstapt. Dit maakt overstappen wel erg laagdrempelig en daarom wordt het voor zoveel mensen een interessante optie. Als je wilt overstappen hoef je vaak alleen je bankrekeningnummer en je ID-kaart bij de hand te hebben.
Wil jij overstappen? Vergelijk de verschillende verzekeraars via Diks!