Bespaar op je autoverzekering: 5 eenvoudige tips

Als volwassenen heb je waarschijnlijk veel vaste lasten, van verzekeringen tot leningen. Het is dan ook voor veel mensen handig om regelmatig te kijken of er geen vaste lasten zijn waar ze geld op kunnen besparen. Veel mensen kunnen bijvoorbeeld geld besparen op hun autoverzekering. Wil jij dit ook? In dit artikel hebben wij vijf tips voor je!

Tip 1 – Betaal per jaar

De makkelijkste tip is om voortaan je autoverzekering per jaar in plaats van per maand te betalen. Dit geeft de verzekeraars een bepaald vertrouwen waardoor je in veel gevallen een korting krijgt om de premie die je neerlegt.

Tip 2 – Dekking

Zorg altijd dat je de juiste dekking voor je auto kiest. Wanneer je jouw auto oververzekerd betaal je namelijk sowieso te veel geld. Een auto van 8 jaar oud hoeft bijvoorbeeld helemaal niet allrisk verzekerd te zijn.

Tip 3 – Kleine schades

Heb je een kleine schade? Betaal deze zelf. Op deze manier blijven je schadevrije jaren staan en bouw je een mega noclaim korting op. Hierdoor bespaar je op het lange termijn enorm veel geld.

Tip 4 – Eigen risico

Wanneer je geld op je bank hebt en weinig schades rijdt, dan kan het handig zijn om je eigen risico te verhogen. Hierdoor wordt je maandelijkse premie namelijk een stuk lager. Echter kan het er natuurlijk wel voor zorgen dat je zelf flink wat geld kwijt bent bij een ongeluk.

Tip 5 – Vergelijken

Je autoverzekering vergelijken is heel normaal. Doe dit regelmatig om te kijken of je nog wel de goedkoopste autoverzekering hebt. In veel gevallen is het namelijk zo dat een andere verzekering nu goedkoper is geworden.