Belang van wagenparkbeheersysteem

Wagenparkbeheer is niet moeilijk als uw bedrijf maar vijf tot tien voertuigen heeft. Als er duizenden voertuigen zijn, hebt u een fleetmanagementsysteem nodig, anders wordt u overweldigd door de enorme hoeveelheid werk voor u. bent u geïnteresseerd in een wagenparkbeheersysteem? Bekijk de website van een gerenommeerd bedrijf. Er zijn verschillende problemen die zich kunnen voordoen als u uw bedrijfsvloot nog steeds handmatig beheert. Ten eerste zal het moeilijk zijn om de brandstofkosten van de vloot te reguleren. Ten tweede zult u problemen hebben om uw chauffeur te bereiken wanneer dat nodig is. Ten slotte zullen er moeilijkheden zijn om een ​​verzekeringsclaim in te dienen als zich een ramp voordoet. Er zijn veel andere redenen waarmee u rekening moet houden voordat u software implementeert die verschillende aspecten van uw bedrijf automatiseert. Laten we eens kijken waarom u een wagenparkbeheersysteem nodig heeft.

Realtime toezicht

Met behulp van een wagenparkbeheersysteem en Fleet control bij Data2Track kunt u elk voertuig realtime volgen. U kunt zien of de klant het gekochte artikel heeft ontvangen of onderweg is. U kunt ook weten of uw chauffeur aan het werk is of gewoon langskomt. Niet alleen dat, het systeem informeert u ook welke voertuigen op de weg zijn en welke niet, zodat u de levertijd nauwkeuriger kunt meten. Zo kunt u de kwaliteit van uw dienstverlening en uw klanttevredenheid verbeteren.

Tijd besparen

Met een voertuig beheersysteem kan informatie over routinematige onderhoudsschema’s altijd en overal worden verkregen. U hoeft alleen de benodigde gegevens in het systeem in te voeren en het regelt de planning. Niet alleen u, maar ook uw medewerkers zullen minder tijd hebben om rapportages te maken. Het wagenparkbeheersysteem zorgt voor het benodigde rapport, zodat u en het personeel van het bedrijf andere productieve dingen kunnen doen.