Auto leasen autoleasecenter en welke vorm

Private lease is al goed ingeburgerd en uitstekend bekend om als particulier een auto te huren. Het valt onder de noemer operational lease wat de jongste jaren flink in opmars is. Auto leasen autoleasecenter kan je in verschillende opties doen. Heel veel ondernemingen bieden hun werknemers een zakelijke auto aan. Maar de dag van vandaag bestaat er ook een optie voor particulieren om een wagen te huren. Ook wel private lease genaamd. Bij deze huuroptie betaal je maandelijks een vast bedrag af bij een leasemaatschappij. Het grote voordeel is dat je geen bijkomende kosten hebt. Autoverzekering, onderhoudsbeurten, wegenbelasting en dergelijke zitten allemaal in de prijs begrepen. Heel veel autobestuurders geven deze huurvorm de voorrang.

 Als zzp’er een auto leasen: wat doe je het best

Een auto leasen autoleasecenter kan je ook doen als zzp’er. Ofwel koop je een wagen ofwel ga je leasen. Als je de voorkeur geeft aan leasen, heb je twee mogelijkheden. Tussen zakelijk leasen of private lease. Bij je besluitvorming speelt vooral de bijtelling mogelijk een doorslaggevende rol. Bij een autolease-collectief – zoals dit het geval is bij auto leasen autoleasecenter – ben je honderd procent zeker van een uiterst betrouwbaar leasecontract. Enkele voordelen op een rijtje:

  • Dit kan al vanaf 5000 kilometer op jaarbasis
  • Persoonlijk opzegbaar in sommige gevallen
  • Ruim aanbod van elektrische en hybride wagens

 Huurkoop: financial lease

Een derde vorm van auto leasen autoleasecenter wordt omschreven als financial lease. Autodealers bieden particulieren een huurkoopcontract aan. Je wordt dan de eigenaar van de wagen als de vooropgestelde looptijd van het contract is beëindigd. Het huurkoopcontract wordt dan uitgewerkt als financial lease. Hierbij wordt ook een omschrijving gegeven van een restwaarderisico. Wel nog even vermelden dat in sommige gevallen ook deze vorm van auto leasen wordt aangeboden onder de noemer private lease. Nochtans is dit geen echte beschermde titel. Hou daar wel degelijk rekening mee als je zo’n contract onderschrijft.