Alles over Intermodaal transport

Verschillende mogelijkheden omtrent containertransport Er zijn erg veel verschillende transportmogelijkheden. Transport van producten kan op allerlei verschillende manieren gebeuren. Een veelgebruikte vorm van transport is container transport. Container transport is een breed begrip. Echter, dit betreft het transporteren van producten per container. Deze containers kunnen getransporteerd worden door middel van vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen. Hoe wordt jouw pakketje getransporteerd? De wijze waarop containers getransporteerd worden is voornamelijk afhankelijk van de locatie waar je container naartoe moet. Indien de container naar de andere kant van de wereld moet, is het voor de hand liggend om dit per vliegtuig te doen. Als de container enkel naar het buurland getransporteerd moet worden, kan dit in veel gevallen gewoon per as. De meeste bestellingen op Chinese sites als AliExpress worden per boot verzonden. Dit is de goedkoopste mogelijkheid voor de verkoper, hierdoor neemt de verzending wel veel tijd in beslag. De voordelen van container transport Allereerst is containertransport een betrouwbare manier om producten te verzenden. Door alle producten in een container te doen zal het direct opvallen wanneer er een hele container niet afgeleverd wordt. Daarnaast is het beter voor het milieu. Er kan beter één boot met meerdere containers eenmalig overvaren, dan 4 boten met een aantal producten. Tot slot is containertransport een snelle en veilige manier van transport. Het gaat altijd relatief snel en producten zijn in een goede container veilig tegen weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf.

De kans is groot dat je ooit al eens van intermodaal transport hebt gehoord. Echter, er zijn erg veel verschillende termen omtrent transport. In dit artikel lees je alles over intermodaal transport. Intermodaal transport betekent dat er meerdere modaliteiten in worden gezet om iets van A naar B te transporteren. Een voorbeeld hiervan is een container uit China die eerst per boot en vervolgens per vrachtwagen getransporteerd wordt naar Nederland. 

Verschillende mogelijkheden omtrent containertransport Er zijn erg veel verschillende transportmogelijkheden. Transport van producten kan op allerlei verschillende manieren gebeuren. Een veelgebruikte vorm van transport is container transport. Container transport is een breed begrip. Echter, dit betreft het transporteren van producten per container. Deze containers kunnen getransporteerd worden door middel van vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen.  Hoe wordt jouw pakketje getransporteerd? De wijze waarop containers getransporteerd worden is voornamelijk afhankelijk van de locatie waar je container naartoe moet. Indien de container naar de andere kant van de wereld moet, is het voor de hand liggend om dit per vliegtuig te doen. Als de container enkel naar het buurland getransporteerd moet worden, kan dit in veel gevallen gewoon per as. De meeste  bestellingen op Chinese sites als AliExpress worden per boot verzonden. Dit is de goedkoopste mogelijkheid voor de verkoper, hierdoor neemt de verzending wel veel tijd in beslag. De voordelen van container transport Allereerst is containertransport een betrouwbare manier om producten te verzenden. Door alle producten in een container te doen zal het direct opvallen wanneer er een hele container niet afgeleverd wordt. Daarnaast is het beter voor het milieu. Er kan beter één boot met meerdere containers eenmalig overvaren, dan 4 boten met een aantal producten. Tot slot is containertransport een snelle en veilige manier van transport. Het gaat altijd relatief snel en producten zijn in een goede container veilig tegen weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf.

Dankzij intermodale transport hebben wij sneller onze bestellingen binnen

Het is erg mooi dat het tegenwoordig mogelijk is om intermodaal te transporteren. Doordat grote partijen met elkaar samenwerken zal je tegenwoordig snel al je bestelde spullen in huis hebben. Het kost natuurlijk tijd voordat je een product uit het buitenland binnen hebt, maar met dank aan intermodale transport is deze verzendtijd aardig ingekort..

Verschillende transportmogelijkheden

Er zijn veel verschillende transportmogelijkheden. Zo kunnen containers met producten per land, water en lucht getransporteerd worden. Als er container met producten aan is gekomen op de bestemming, duurt het dankzij intermodale transport minder lang totdat het door getransporteerd wordt. Er zal namelijk een vrachtwagen of trein klaar staan om het transport van de spullen direct te vervoeren. Indien dit niet het geval zou zijn, zouden alle spullen die per vliegtuig of boot ons land binnenkomen dagenlang blijven liggen. Hierdoor zal je erg lang moeten wachten voordat je pakketje binnenkomt. Kortom, bijna iedereen heeft grote voordelen bij het intermodaal transport.